szerda, október 5, 2022
Egészséges Termékek

Közönséges boróka, egy kedvelt, kerti örökzöld

2022.01.03. Hobbik
közönséges boróka

közönséges boróka, más néven a Juniperus communis dekoratív örökzöld. Az élő kerti díszek kedvelt fajtája, ami több változatban is nő.

közönséges boróka lehet egy méteres bokrocska vagy nyolc méterre törő sövény is. Díszíthetik lecsüngő ágait kék bogyócskák vagy kaphat sudár formát is. Talajtakarónak, bokornak, fácskának vagy akár sövénynek is ültethető. A tűleveleket növesztő cserje kétlaki növény, tehát vannak hím és nőivarú példányai is, amik más és más külsővel fejlődnek. Ennek köszönhetően egy kertben, parkban változatos megjelenésű cserjék nőhetnek akár egymás mellett is.

közönséges boróka hazánkban is őshonos gyógyhatású növény, ami tűleveleiről, kék bogyóiról könnyen felismerhető, szétterülő ágakkal növekvő példányai pedig nagyon dekoratívak, szoliter növénynek is jó választásnak bizonyulnak. A közönséges boróka termése ehető, készítenek belőle többek között például pálinkát, teát is. Bogyói október, novemberben gyűjthetőek. Magról és dugványról egyaránt szaporítható, de természetesen az elültetett magok lassabban fejlődnek, de kb. három év után ki lehet őket ültetni. A növényt olyan talajba ültessük, aminek jó a vízelvezetése, de egyébként nem igényel speciális földet. Ennél fontosabb viszont, hogy a közönséges boróka végleges helyének kiválasztásánál kerüljük az árnyas területeket. Habár örökzöld, a napfény után vágyik és a rendszeres öntözést is igényli, de jó szárazságtűrő növény.

A Tahi Faiskola kínálatában a közönséges boróka cserje is megtalálható. Ez a dekoratív örökzöld cserje jó választás viszonylagos igénytelensége, megkapó külseje miatt. Kezdő kertészek számára is sikerélményt tud nyújtani. Keresse bizalommal árudánkat, ha felkeltette az érdeklődését valamelyik növényünk és vásároljon a kertjébe új cserjéket, fákat! A www.tahi.hu webcímen a Tahi Faiskola Kft. kínálatát ismerheti meg. Minden felmerülő kérdésével forduljon kollégáinkhoz az egyik, megadott elérhetőségünkön és írjon az info@tahi.hu email címre,  illetve telefonáljon a 06-26-387-157 számon!

Tetszik a bejegyzés? Oszd meg!

Comments are closed.